Wat zijn de voordelen van een Italiaanse auto?

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je een Italiaanse auto aan zou schaffen. Ten eerste staan Italiaanse automerken bekend om hun sportieve uitstraling. Dit geldt niet alleen voor de dure sportauto’s zoals Ferrari en Lamborghini maar ook om de wat goedkopere modellen.

Iedere Italiaanse auto heeft een Italiaans karakter. Wanneer je eens wat anders wilt rijden dan een saaie, standaard middenklasser en voor een Italiaanse auto wilt gaan zijn deze modellen een goede optie.

Fiat 500

Als er een Italiaanse auto bekend is, dan is dat de Fiat 500 wel. Al sinds 1957 is dit model een klassieker. De Fiat 500 werd in 2007 opnieuw uitgebracht. Het is een klein autootje wat ruimte biedt aan twee personen.

De Fiat 500 is een prima stadsauto. Het autootje heeft een Italiaanse uitstraling en is in diverse kleuren leverbaar. Wil je op vakantie naar Italië dan is het prima te doen om daar met een Fiat 500 naartoe te rijden.

Alfa Romeo Giulietta

De Alfa Romeo Giulietta is een Italiaanse auto die ook in Nederland prima tot zijn recht komt. Ten eerste is de auto behoorlijk ruim vanbinnen. Zeker als je kiest voor een occasion is de Alfa Romeo Giulietta een geweldige auto die voordelig is in aanschaf.

Maserati Biturbo

Ben je op zoek naar passie zoals ze die alleen in Italië kennen? Dan is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een Maserati Biturbo. Kom je een occasion tegen dan zie je al snel dat er in deze sportauto meer ruimte zit dan je in eerste instantie zou verwachten.

Het voordeel van de Maserati Biturbo is dat dit in bijna alle gevallen een automaat is. Je kan er dus heerlijk overal mee naar toe scheuren. Wel kan het voorkomen dat de Maserati Biturbo niet altijd even betrouwbaar is.

Betaalbare klasse

Wanneer je kiest voor een Italiaanse auto kies je voor betaalbare klasse. De merken zoals Maserati, Lamborghini en Ferrari zijn voor de meeste mensen net een tikkeltje te duur. Toch is het voor iedereen mogelijk om een sportieve Italiaanse auto te rijden.

Er zijn voldoende occasions te koop met elk zijn eigen charme. En omdat Italiaanse automerken nou eenmaal bekend staan vanwege hun sportieve ontwerp rij je er met plezier mee rond. Van een leuke Italiaanse auto kan je jarenlang plezier hebben!

meer te weten komen

meest populair


lees meer

kopen of leasen


lees meer

autoverzekering


lees meer