Hoe regel je makkelijk je autoverzekering

Zodra je een nieuwe auto gekocht hebt wil je daar natuurlijk meteen mee gaan rijden. Dit kan niet, de auto moet namelijk eerst verzekerd zijn. Zodra je het kentekenbewijs van de auto op je naam gezet hebt, dient deze met minimaal een WA-dekking verzekerd te worden.

Je kan tegenwoordig via internet heel makkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Je bent er dus geen uren tijd mee kwijt. Het enige wat nodig is om de juiste autoverzekering te vinden is jezelf een aantal vragen te stellen.

●       Welke dekking wil je?

●       Hoeveel kilometer ga je rijden per jaar?

●       Wordt de auto zakelijk of particulier gebruikt?

●       Wie wordt de bestuurder van de auto?

Voordat je een autoverzekering kunt afsluiten heb je een aantal gegevens nodig. Zoek deze dus vooraf op zodat je ze meteen bij de hand hebt.

●       Het kentekenbewijs

●       De meldcode

●       De NAW-gegevens

●       Geboortedatum van de bestuurder

●       Aantal schadevrije jaren van de bestuurder

●       Het rekeningnummer waar de premie van wordt afgeschreven

Zodra je al deze gegevens bij de hand hebt kan je beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen. Je vult alle gegevens in en vervolgens zal de module zijn werk gaan doen. Je hoeft zelf alleen nog maar de voordeligste verzekering te kiezen.

Welke autoverzekering kies je?

De kans is groot dat je niet goed weet welke verzekering je het beste kunt kiezen. Er zijn een aantal dingen om even goed over na te denken voordat je een bepaalde autoverzekering afsluit. De leeftijd van de auto speelt hierbij een grote rol.

Heb je een auto die jonger is dan 6 jaar, is het aan te raden om een autoverzekering WA met Cascodekking af te sluiten. Dit wordt ook wel de allrisk dekking genoemd. Dit houdt in dat je auto tegen alle risico’s verzekerd is.

Is de auto die je gekocht hebt tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is het meestal beter om te kiezen voor een autoverzekering met WA en beperkt Cascodekking. Onder deze dekking valt dat de tegenpartij is verzekerd voor schade en je eigen auto tegen brand, diefstal, stormschade en ruitschade.

Is je auto al ouder dan 10 jaar, dan is het in de meeste gevallen de beste keuze om alleen een WA-autoverzekering af te sluiten. Dit heeft met de dagwaarde van de auto te maken. Meestal is het zo dat wanneer er sprake is van schade, de kosten voor reparatie hoger zijn dan de waarde van de auto.

Let op want er kan natuurlijk sprake zijn van uitzonderingen. Kijk om te beginnen goed naar de waarde van de door jou gekochte auto. Maak vervolgens een afweging welke risico’s je wel of niet wilt verzekeren.

meer te weten komen

voordelen


lees meer

meest populair


lees meer

kopen of leasen


lees meer