Welke Italiaanse auto is het meest populair?

Heb je het over Italiaanse auto’s dan denk je meestal meteen aan supercars. Toch zijn er ook heel normale auto’s die een stuk betaalbaarder zijn en toch een geweldige uitstraling hebben. Een Italiaanse auto kopen is tegenwoordig mogelijk voor iedereen.

Italianen kennen als geen ander de kunst om van een gewone auto iets speciaals te maken. Waar Italiaanse auto’s vroeger bekend stonden als niet betrouwbaar hoef je jezelf tegenwoordig totaal geen zorgen te maken over de kwaliteit.

Het spreekt voor zich dat je bij de aanschaf van een Italiaanse auto niet een garantie krijgt dat je nooit met pech aan de kant van de weg zult staan. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor andere automerken. Wel krijg je op merken als Fiat en Alfa Romeo 5 jaar garantie op een nieuwe auto.

De populairste Italiaanse auto

Het is een beetje lastig om te zeggen wat nu de meest populaire Italiaanse auto is. De meeste mensen denken dat het hier om de Fiat 500 gaat. Dit is inderdaad een Italiaanse auto die al jaren populair is bij veel mensen.

Toch is het een andere auto die nog steeds aan de top staat wat populariteit betreft. De meest populaire Italiaanse auto is de Fiat Panda. Deze kwam in de jaren 80 op de markt. Ben je in Italië dan zie je daar nog heel veel van de eerste generatie rijden.

In 2011 werd de laatste editie van de Fiat Panda gelanceerd. Deze auto is populair als stadsauto. Dit komt niet alleen omdat de Fiat Panda voordelig in aanschaf is. Er is in deze auto voldoende ruimte. De auto is mooi afgewerkt en heeft een stoer ontwerp.

Anders dan anders

Bij het ontwerpen van de Fiat Panda zijn er enkele leuke ontwerp grapjes toegepast. Wanneer je het dashboard van de Fiat Panda van dichterbij bekijkt ontdek je dat dit uit een groot aantal keer het woord Panda bestaat.

Een van de modellen van de Fiat Panda die ontzettend populair is kennen we als de Panda 4×4. Met zijn compacte formaat is dit een van de kleinste terreinwagens. Ook deze auto zie je in Italië overal rijden.

meer te weten komen

voordelen


lees meer

kopen of leasen


lees meer

autoverzekering


lees meer